HR provider SECUREX berekende in 2018 de kost van een mislukte promotie of aanwerving na 2 j. Wat bleek? Voor bedienden betrof de kost 35.250 € per persoon, voor kaderleden over 51.850 € en voor directieleden over 151.700 €.

Ingrid helpt bedrijven om deze grote kost en negatieve situaties te vermijden door te investeren in een assessment en/of development center.

 

Assessment centers zijn geschiktheidsonderzoeken in het kader van de selectie van deelnemers voor een bepaalde functie of een specifiek functieniveau.
We kiezen hier bewust voor een ontwikkelingsgerichte en interactieve opzet. Ieder onderdeel van het AC – programma wordt gevolgd door een debrief  waarin de bevindingen van deelnemers en assessoren worden uitgewisseld. Na een AC moet een deelnemer kunnen vertrekken met het gevoel dat hij begrepen werd en dat hij zich heeft kunnen tonen zoals hij is.

Development centers worden opgezet voor ontwikkeling van interne mensen in een bepaald bedrijf.
Binnen een development center wordt geëvalueerd waar iemand vandaag staat in termen van vaardigheden en welke ondersteuning hij nodig heeft om optimaal te evolueren. Vertrekpunt zijn altijd sterktes van mensen. Ieder onderdeel van het programma wordt gevolgd door een debrief, waarin de bevindingen van deelnemers en assessoren worden uitgewisseld en ontwikkelingsgerichte feedback wordt aangeboden