Assessment & development center.

Het juist selecteren van professionals ter aanwerving of promotie draagt bij aan het succes van een bedrijf. Meer dan ooit. Doe daarom dienst op een assessment & development center.

Assessment.

In een Assessment Center voeren we een geschiktheidsonderzoek uit, in het kader van een aanwerving. We hebben als missie de juiste persoon te selecteren voor een specifieke functie of een bepaald functieniveau.

We kiezen hier bewust voor een ontwikkelingsgerichte en interactieve opzet, waarbij een kandidaat kan zijn wie hij is. We zorgen na elk onderdeel voor een duidelijke debriefing waarin bevindingen worden uitgewisseld. 

Het is onze missie bij Assessments om de opdrachtgever concreet te adviseren in zijn aanwervingsvraag. We zorgen voor heldere en pragmatische rapporten met een duidelijke conclusie en werkbare adviezen.

Development.

Ingrid helpt bedrijven bij het opzetten van een Development Center. Dit is een analyse van iemands potentieel/geschiktheid om verder door te groeien en om intern te promoveren. 

We schetsen na evaluatie van een persoon een duidelijk beeld over waar iemand vandaag staat in termen van vaardigheden en welke ondersteuning hij of zij nodig heeft om optimaal te evolueren naar het gekozen doel.

De opdrachtgever kan rekenen op een concrete aanbeveling en een bijhorend ontwikkelingspad. De deelnemer krijgt tijdens het onderzoek gerichte feedback.

Psychologische teamaudit.

Soms wensen ondernemers een doorlichting van een volledig team of Business Unit, als vertrekpunt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Ingrid organiseert hiervoor verkorte individuele assessment centers en screent het hele team op 1 of 2 dagen op dezelfde competenties. 

Binnen dit type audit zorgt ze voor een SWOT-analyse van het team. Je krijgt zowel individuele als collectieve aanbevelingen naar de toekomst toe.

Voordelen.

Er zijn een heleboel redenen om gebruik te maken van een assessment & development center. Enkele voordelen:

Securex berekende de kost van een mislukte promotie of aanwerving na +2 jaar. Wat bleek? Voor bedienden betrof de kost €35.250 per persoon, voor kaderleden €51.850 en voor directieleden €151.700.

Ingrid Haladyn doet jouw assessment & development.

Ingrid is een zeer ervaren psychologe die ervan houdt om in te zoomen op personen, met meer dan 20 jaar ervaring. Eerst als HR Business Partner bij Belgacom en Truvo, later als HR Manager bij Unilever. Sinds 2011 gidst zij kandidaten bij het in kaart brengen van hun talenten voor bedrijven en voor individuen. Net zoals Georges werkt ze zowel in het Nederlands, Engels als Frans.

+ 0
assessments uitgevoerd
+ 0
groeiadviezen gegeven